Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ELLIS


ELLIS - trailer from SOCIAL ANIMALS on Vimeo.

Ellis, μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που γράφτηκε από τον Eric Roth, σε σκηνοθεσία JR. Η μουσική είναι του Woodkid και την αποδίδει ο Nils Frahm.

Η αφηγηματική ταινία μικρού μήκους, Ellis, ξυπνά την συλλογική μας μνήμη. Αφήνοντας το παρελθόν τους πίσω τους,  12.000.000 μετανάστες από το 1892 ως το 1954 έφτασαν εκεί  προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τις διακρίσεις, τη  δικτατορία.

Το Ellis Island ήταν η πύλη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για εκατομμύρια των μεταναστών. Κατά την άφιξη τους, πέρασαν από εξετάσεις και προωθήθηκαν ή τους απαγορεύτηκε η εισοδος στις ΗΠΑ. Λόγω ασθένειας ή απλώς από την κούραση, πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.
Ένα καθαρτήριο στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας, όπου χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά περίμεναν τη μοίρα τους.

Unframed, οικογένεια μεταναστών αντικρίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας από το Ellis Isalnd, JR, 2015 


Η ταινία αφηγείται την ξεχασμένη ιστορία των μεταναστών, αυτών που έχτισαν την Αμερική, ενώ εκφράζει και τον προβληματισμό  για εκείνους που αναζητούν σήμερα τις ίδιες ευκαιρίες και την ασφάλεια  σε αυτή τη χώρα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Η μικρού μήκους ταινία έχει πρωταγωνιστή το Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Έρικ Ροθ και σκηνοθετεί ο καλλιτέχνης  JR του οποίoυ η εγκατάσταση Unframed  στο εγκαταλειμμένο συγκρότημα του Νοσοκομείου στο Ellis Island χρησιμεύσει ως σκηνικό για αυτή την ισχυρή και επίκαιρη ταινία.

via http://www.jr-art.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ανάμεσα στις πέτρες.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...